Huis van het kind Louisa

Tijdens De Warmste Week zamelde D’n Opvang van Huis van het Kind Louisa 1.750 euro in! Met dat geld wil de organisatie op stap gaan de komende maanden. De uitstappen zijn de ideale gelegenheden om nieuwe mensen te leren kennen, om het aanbod in Oostende en omstreken te ontdekken en uiteraard om simpelweg te genieten van een leuke dag!

 

Midden in het centrum van Oostende, in de Louisastraat 7, vind je het Huis van het Kind Louisa terug. Daar, onder één en hetzelfde dak, zijn meerdere werkingen aanwezig, namelijk CKG Kapoentje, het Ontmoetingshuis, de Opvoedingswinkel en D’n Opvang. In kinderdagverblijf D’n Opvang is plaats voor 84 kinderen tussen 0 en 3 jaar. Tijdens de vakanties kunnen kinderen tot 4 jaar nog bij ons terecht in onze kleuterwerking.

In D’n Opvang zetten we naast de dagelijkse verzorging, knuffelmomentjes, enz… in op een uitdagend en afwisselend spel- en  activiteitenaanbod om zo de ontwikkeling van de kinderen maximaal te stimuleren. We vinden het heel belangrijk dat de kinderen zich goed voelen bij ons, en zich kunnen ontplooien tot leergierige en nieuwsgierige kleuters, klaar om de kleuterklas te gaan ontdekken. We geloven daarbij heel sterk in positief opvoeden, en zien in ieder kind hun eigen karakter en sterktes.

Warmste Week

Tijdens De Warmste Week 2023 was D’n Opvang 1 van de 287 geselecteerde projecten. Het thema was ‘Opgroeien zonder zorgen’, en met zijn allen vlamden we voor een veilige plek voor ieder kind en elke jongere. En laat ons, als sociaal-inclusief kinderdagverblijf in Oostende dat heel wat jonge gezinnen in kwetsbare situaties bereikt, daar nu net heel hard in geloven..

Met ons project willen we dan ook graag de kinderen samen met hun ouders in contact brengen met het ruime vrijetijdsaanbod in de regio. Samenhangend daarmee willen we inzetten op zelfontplooiing, het verder uitbouwen van een sociaal netwerk van gezinnen, en hen laten kennismaken met het bredere aanbod van Huis van het Kind Louisa.

1.750 euro ingezameld!

Om zelf ook wat geld in te zamelen voor ons project van De Warmste Week, gingen al onze medewerkers op 13 en 14 december aan de slag om heel wat pannenkoeken en wafels te bakken, die massaal besteld werden door ouders en sympathisanten. Ook het cadeaupapier, ontworpen door onze allerkleinsten, ging vlot de deur uit. Dankzij die inzet en steun van zovelen, zamelden we 1.750 euro in! Met dat geld willen we samen met de kinderen en ouders van onze Opvang, kindbegeleiders, en een enthousiaste collega van het Ontmoetingshuis, op stap gaan in de komende maanden. Onze uitstappen zijn de ideale gelegenheden om nieuwe mensen te leren kennen, om het aanbod in Oostende en omstreken te ontdekken en uiteraard om simpelweg te genieten van een leuke dag!

Verschillende activiteiten

Op 7 februari gingen we alvast van start met onze eerste succesvolle activiteit: babymassage onder het goedkeurend oog van een professionele begeleider. Maar er komt nog meer. Zo is er deze maand nog Knuffelturnen, trekken we binnenkort naar Mu-zee-um voor Labo Mini, en gaan we in de Grote Post ‘Voel Gewoel’ ontdekken. We streven ernaar om samen met de kindbegeleiders en de ouders steeds meer drempels te verlagen en grenzen te verleggen. Zo zouden we bijvoorbeeld tegen deze zomer graag eens een daguitstap doen naar de Zoo van Antwerpen, en zowel de kinderen als de ouders, een onvergetelijke dag bezorgen!

To be continued… 😉

Huis van het kind
Huis van het kind